HEMEN BAŞVUR
GÜNCELLENİYOR
Fırıncılık Eğitimi
  • Toplam 3 ay Eğitim Süresi
  • Program Boyunca Kitap Desteği
  • %98 Sınav Başarı Oranı
  • Mobil, Tablet ve Masaüstünden Erişim
Fırıncılık Eğitimi

FIRINCILIK USTALIK BELGESİ

Ekmek, pide, simit ve çeşitlerini ürün özelliğine göre temel ve yardımcı bileşenlerini hazırlama, hamur yoğurma, hamuru fermente ederek ürünü pişirme, üretme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim programıdır.

 

Bu Yeterliliğe Sahip Kişi;

  • Besin öğelerine ve besin gruplarına olan ihtiyaçları belirler, yemekleri yer aldığı besin gruplarına göre listeler ve günlük menü planlar.
  • Çalışma ortamında, hijyen kurallarına göre sanitasyonu sağlar.
  • Fırıncılık temel işlem ve uygulamalarını hijyenik olarak yapar.
  • Özel kullanım amaçlı ekmekleri ve simit çeşitlerini tekniğine göre hazırlar, paketler.
  • Fırıncılık uygulamalarını, ilgili kanun ve düzenlemeler doğrultusunda yapar.

 

Çalışma Alanları Nerelerdir?

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında çalışabilmek için tercih sebebidir. Kendi işyerini açabilir.

Fırıncı, ekmek fabrikalarında, ticari fırınlarda, lokantalarda, pastanelerde, turistik otellerde çalışabilir.

Teknolojinin gerektirdiği yeniliklere uygun elemana ihtiyaç vardır. Özellikle de modern eğitim (okul işletme) görmüş elemana her zaman gereksinim olacaktır. 
 

 

Kurs İçeriği

FIRINCILIK USTALIK BELGESİ

Ekmek, pide, simit ve çeşitlerini ürün özelliğine göre temel ve yardımcı bileşenlerini hazırlama, hamur yoğurma, hamuru fermente ederek ürünü pişirme, üretme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim programıdır.

 

Bu Yeterliliğe Sahip Kişi;

  • Besin öğelerine ve besin gruplarına olan ihtiyaçları belirler, yemekleri yer aldığı besin gruplarına göre listeler ve günlük menü planlar.
  • Çalışma ortamında, hijyen kurallarına göre sanitasyonu sağlar.
  • Fırıncılık temel işlem ve uygulamalarını hijyenik olarak yapar.
  • Özel kullanım amaçlı ekmekleri ve simit çeşitlerini tekniğine göre hazırlar, paketler.
  • Fırıncılık uygulamalarını, ilgili kanun ve düzenlemeler doğrultusunda yapar.

 

Çalışma Alanları Nerelerdir?

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında çalışabilmek için tercih sebebidir. Kendi işyerini açabilir.

Fırıncı, ekmek fabrikalarında, ticari fırınlarda, lokantalarda, pastanelerde, turistik otellerde çalışabilir.

Teknolojinin gerektirdiği yeniliklere uygun elemana ihtiyaç vardır. Özellikle de modern eğitim (okul işletme) görmüş elemana her zaman gereksinim olacaktır. 
 

 

Detaylı Bilgi Al
Phone0850 255 0 455 Whatsapp
Eğitim Bilgi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close